Site Loader

Metal Furniture Plus nudi širok asortiman metalnih proizvoda, koji su u funkciji opremanja muzeja. Kuća legata Beograd je naš dugogodišnji kupac, kog smo u prethodnom periodu opremili magacinskim policama, dok se nova isporuka odnosila na ormane za velike formate iz ponude metalne opreme za muzeje.

Ormani za nacrte se svrstavaju u grupu metalne opreme za muzeje. Namenjeni su arhiviranju dokumenata (planova, nacrta, mapa) velikog formata A1 i A0. Varene su metalne konstrukcije. Ormani za nacrte imaju teleskopske vođice fioka, kao i sistem protiv izvrtanja fioka. Zaključavanje je centralnom cilindar bravom. Daju mogućnost postavljanja ormana jedan na drugi. Ormani za nacrte su plastificirani u boji RAL 7035.

Ormani za nacrte

Kuća legata Beograd je osnovana 2004. godine od strane Skupštine grada Beograda. Kuća legata je nastala kao plod višedecenijske inicijative umetnika, intelektualca, stručnjaka i darodavaca. Ova ustanova preuzima na sebe stalnu brigu o legatima radeći kako na pravnoj regulativi u oblasti legatorstva uz poštovanje volje legatora, tako i na poboljšanju uslova staranja, čuvanja i zaštite legata, njihovom otvaranju za javnost, njihovoj popularizaciji, i na prezentaciji predmeta iz legata u skladu sa savremenim muzeološkim standardima. Kuća je posvećena stimulisanju i restauraciji institucije darodavstva. Još jedan bitan cilj njenog osnivanja je prijem novih legata i poklona.

Posted on / Tags Metalna oprema, Mreže za slike na izvlačenje, Oprema za muzeje Categories Vesti