Site Loader

Metal Furniture Plus, u okviru ponude metalne opreme, ima i bogatu opremu za muzeje. Oprema za muzeje obezbeđuje zaštitu umetničko-istorijskih dela. U nizu muzeja koje smo do sada opremili, izdvajamo i Muzej savremene umetnosti u Beogradu - MSUB, koji je opremljen metalnim ormanima za crteže i velike formate, kao i metalnim ormanima za čuvanje muzejskih eksponta.

Oprema za muzeje iz ponude Metal Furniture Plus-a je odgovor na postavljene standarde čuvanja i izlaganja umetničko-istorijskih dela i obezbeđuje visoki stepen zaštite umetničkih dobara. U opremu za muzeje su ubrajaju: kartotečni ormani, omani za nacrte, mreže za slike na izvlačenje i nosači za muzejske eksponate, kao i metalni ormani za čuvanje muzejskih eksponata.
Metalni ormani sa fiokama su rađeni varenom metalnom konstrukcijom. Fioke metalnih ormana za muzeje su sa teleskopskim vođicama i onemogućavaju izvlačenje fioka iz ramova.
Ormani za nacrte su deo opreme za muzeje koji je namenjen arhiviranju dokumenata (planova, nacrta, mapa) velikog formata A1 i A0. Varene su metalne konstrukcije. Ormani za nacrte imaju teleskopske vođice fioka, kao i sistem protiv izvrtanja fioka.
Mreže za slike na izvlačenje se pomeraju bez vibracija i veoma su stabilne. Njihova najveća prednost je ta što omogućavaju jednostavan pristup slikama, te je prostor depoa muzeja maksimalno iskorišćen. Kada se želi prići tačno određenoj slici, izvuče se okvir i slika je dostupna.
Metalni nosači za muzejske eksponate se rade kao zidni i samostojeći. Izrađeni su od najkvalitetnijeg lima, zaštićenog kako lakom, tako i procesom plastifikacije ivica nosača.
Metalni ormani za čuvanje muzejskih eksponata je deo naše metalne opreme - metalni ormani, prilagođeni potrebama muzeja i zaštiti muzejskih eksponata.

Oprema za muzeje

Muzej savremene umetnosti Beograd - MSUB je osnovan 1965. godine kao ustanova čiji je zadatak da predstavlja najznačajnije umetnike, razdoblja, pokrete i tendencije srpske i strane umetnosti 20. i 21. veka. MSUB je u međunarodnim okvirima moderne i savremene umetnosti stekao zavidnu reputaciju i time sebi omogućio intenzivnu međunarodnu razmenu i saradnju sa najznačajnijim stranim muzejima, galerijama, kolekcijama, kustosima i kritičarima, predstavljajući i promovišući kako ovdašnju umetnost u inostranstvu, tako i međunarodna kulturna nasleđa i tokove kod nas. MSUB se bavi i istraživačkim i pedagoškim radom.

Posted on / Tags Metalna oprema, Oprema za muzeje Categories Vesti